Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Damkronorna förlorade bronsmatchen

Foto: Wikimedia

Sverige har vunnit 8 medaljer, eller 9 om man räknar med damerna som skall spela curlingfinalen. Men i går kväll kom ännu en svensk fjärdeplats. Den här gången blev det i ishockey, damkronorna förlorade i förlängningen mot Finland med 3-2 i brons matchen.

Damkronorna var underdogs inför bronsmatchen mot Finland. Sverige hade nämligen målskillnaden 2-22 på de två senaste matcherna. Men mot finskorna var det desto jämnare, våra östländska grannar gick upp i en 1-0 ledning tidigt i andra perioden men Maria Rooth kvitterade snabbt. Finland gjorde 2-1 i slutet av andra men Sverige kvitterade åter igen i den tredje perioden. Matchen gick till förlängning där Finland för tredje gången tog ledningen och eftersom första målet vinner i förlängningen så gick bronset till Finland. Detta var femte gången som Sverige hamnar på den snöpliga fjärdeplatsen under OS i Vancouver.  Det blev ingen bra dag för svensk hockey då herrarna åkte ut i kvartsfinalen mot Slovakien imorse.