Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Frölunda vann efter sudden

Foto: Wikimedia

Den tredje kvartsfinalen i Frölunda och Linköping i ishockey bjöd på fantastiskt målvaktsspel från Johan Holmström och inte minst Christian Engstrand. I sudden death kunde dock Frölundas Niklas Andersson avgöra matchen med sitt 2-1 mål.
– Det spelar ingen roll vem som avgör, men nån måste göra det, sa Andersson till Sportbladet efter matchen.

Många hade väntat sig ett fantastiskt anfallsspel från båda lagen, men det blev målvakterna som stal rampljuset. Linköping hårt ifrågasatta reservmålvakt Christian Engstrand storspelade och räddade 49 skott från göteborgarna. Frölundakeepern Johan ”Honken” Holmström började knackigt genom att släppa in ett alledes för lätt skott från Tony Mårtensson efter bara tolv och en halv minut, men höll sedan tätt och räddade indianerna många gånger om.

Vände och kom tillbaka
Efter att Linköping tagit ledningen i första perioden väntade en mållös andra period. Linköping fick i och för sig in pucken i mål, men det bortdömdes eftersom Andreas Jämtin slog in den med armbågen. Men det blev inga mål trots att Frölunda fick hela två minuters spel i fem mot tre. En lysande Engstrand och många missade Frölunda chanser gjorde dock att kvitteringen inte kom förens det bara var 28 sekunder kvar av den tredje perioden. Det var då den finska OS-backen Janne Niskala som fick hela Scandinavium att övergå i glädjetjut. Den efterföljande förlängningen blev fartfylld och vände många gånger. Men till slut kunde veteranen Niklas Andersson, precis som i den första kvartsfinalen, avgöra till Frölundas fördel. Det står nu 2-1 till Frölunda i matcher

HV71, Djurgården och Färjestad vann
Kvartsfinalen mellan Timrå och HV71 slutade 6-3, och Timrå har nu reducerat till 2-1 i matcher. Djurgården körde över Brynäs i Gävle med hela 0-4 och stjärnmålvakten Jacob Markström blev utbytt. Stockholmarna har nu 2-1 i matcher. Jämnare blev det i Karlstad där hemmalaget Färjestad vann med 5-4 i sudden death över Skellefteå efter att Lubos Bartecko avgjort matchen. Färjestad leder med 2-1 i matcher