Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Målfest på Borås Arena

Foto: Johan Valkonen

Elfsborgs första hemmamatch för säsongen blev en målfest utan dess like när de tog emot gästande Halmstad i ett kallt Borås med en publiksiffra på strax under 8000. Matchen slutade 6-0 till Elfsborg som minst sagt dominerade de två halvlekarna.

Elfsborg öppnade starkt med ett avslut på mål i redan andra minuten. Spelet växlade mycket mellan de två lagen under början av första halvlek men Elfsborg pressade Halmstad trots några missar i passningsspelet. 12 minuter in i matchen kom första målet och detta gjordes av Elfsborgs nummer 21, Johan Larsson. Direkt efter var Halmstad nära en kvittering när de missade näst intill öppet mål. Elfsborg fick tillbaka bollen och tryckte på och fick en otrolig målchans där en av Halmstads försvarare lyckades rensa bort bollen precis på mållinjen. Elfsborg släppte inte på trycket utan lyckades få in ett 2-0-mål i 28:e minuten, målgörare även denna gången var Johan Larsson som gjorde en fantastisk hemmadebut. Samma minut fick Elfsborg en till målchans och denna gången var det nummer 20, Emir Bajrami som lyckades få ett avslut på mål.

Debuterande Larsson blev tvåmålsskytt
I början av andra halvlek fortsatte Elfsborg pressa och fick några bra anfall och skott på mål som Halmstad lyckades stoppa genom en bra målvaktsinsats. Halmstads försvar däremot var väldigt passivt jämfört med Elfsborgs som idag var utomordentligt bra. I 56:e minuten blev en, vad som såg ut att bli en straff bortdömd men ett 3-0-mål kom två minuter senare levererat av nummer 17, James Keene. Det tog inte längre än sex minuter innan James Keene gjorde sitt andra mål och gav då Elfsborg en 4-0-ledning. Runt 70 minuter in i matchen kom tre byten, ett av Halmstad och två av Elfsborg. Man märkte att Elfsborg började bli tröttare och sakta ner tempot. Under några minuter var det väldigt jämnt spel och Halmstad fick några chanser att anfalla men hölls tillbaka många gånger av Elfsborgs offensiva försvar. När det återstod dryga tio minuter bytte Elfsborg ut tvåmålsgöraren Johan Larsson mot Elfsborgs nummer 10. De sista minuterna höll Elfsborg ett väldigt högt sluttryck. Den tidigare inbytta Fredrik Berglund, nummer 18, lyckades trycka in ett 5-0-mål och två minuter senare fick de gulsvarta en träff i ribban för att senare få in bollen i nät en sjätte gång, denna gång med hjälp en annan tidigare inbytt spelare, nummer 9, Denni Avdic.

Elfsborg var helt klart det starkare laget och klättrade med valförtjänta tre poäng upp från åttonde till en andraplacering i tabellen efter Häcken och Helsingborg som nu ligger på en delad förstaplats med sex poäng var.