Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En miljon besökare på Nobelmuseet!

Foto: mynewsdesk.

Rosalind Green från Storbritannien var den miljonte besökaren på Nobelmuseet. Hon firades med en bukett blommar, en Nobelmedalj i ädlaste choklad och en kram från Olov Amelin, Nobelmuseets chef.

– Vi har funnits här i gamla Börshuset i nio år och antalet besökare har ökat för varje år. Det är så roligt att vi nu haft vår miljonte besökare här, säger Nobelmuseets chef Olov Amelin.

– What a surprise, surrealistic! var den förvånade miljonte besökaren Rosalind Greens första kommentar.

I Nobelmuseet presenteras Nobelpristagarna och deras insatser, men även själva priset och Alfred Nobels arbete. Museets uppdrag är att vara framåtblickande och fånga upp Nobelpristagarnas fortsatta arbete och den samtida forskningen inom Nobelprisrelaterade ämnesområden.

En stor del av Nobelmuseet består av aktuella och fördjupande utställningar som ständigt förnyas. Här växlar ämnen och tema från en säsong till en annan. Det kan handla om konst och vetenskap, om Alfred Nobel eller konstnärers tolkning av Dalai Lama. Med hjälp av filmer presenteras Nobelpristagarnas arbeten, besökaren får bland annat titta in i Marie Curies laboratorium och de får möta Nelson Mandela på väg ut ur fängelset.

Nobelmuseet är en kunskapsbank med aktiv forskning. Vi arrangerar seminarier, föreläsningar och debatter i aktuella frågor. Museet bedriver även en omfattande skolverksamhet.

Museet har förutom de dagliga visningarna ett omfattande program av specialvisningar, föredrag och debatter, både dagtid och kvällar, helg såväl som vardag.

Barnen har en egen Nobelklubb och en Bubbelkammare, dessutom ordnas en mängd öppna aktiviteter för barn på museet liksom olika typer av familjevisningar.

Museet har även en Svanencertifierad restaurang Kafé Satir samt en museibutik.

Nobelmuseet finns i gamla Börshuset, Stortorget 2, i Gamla stan, Stockholm

I Nobelmuseet presenteras Nobelpristagarna och deras insatser, men även själva priset och Alfred Nobels arbete. Museets uppdrag är att vara framåtblickande och fånga upp Nobelpristagarnas fortsatta arbete och den samtida forskningen inom Nobelprisrelaterade ämnesområden. Nobelmuseet finns i gamla Börshuset, Stortorget 2, Gamla stan, Stockholm.

Källa: Mynewsdesk.