Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Doctor Fish Spa – Stockholm

Foto: Doctor Fish Spa

Behandlingen är inte bara en vanlig fotbehandling utan mycket mer därtill. Döda hurdparticklar peelas bort på ett mycket skonsamt sätt som inte skadar huden, blodcirkulationen stimuleras och resultatet blir mjuka, silkeslena och hälsosamma fötter. Under tiden fiskarna arbetar och vattnet porlar behagligt i bakgrunden sänker sig ett lugn i hela kroppen och man får en känsla av välbefinnande.

I århundraden har lokalbefolkningen i Sydeuropa och Mellanöstern använt sig av dessa fiskar i medicinskt syfte. Idag reser många människor med diverse hudproblem (framförallt psoriasis) till bl.a. Turkiet för att behandla sina kroppar med denna för oss unika behandlingsmetod. Fiskarnas nibblande är den mest skonsamma och hälsosamma behandlingsmetod för borttagning av döda hudparticklar och överflödig hud. Dessutom besitter fiskarna ett enzym i saliven som lämnas på huden och påstås ha läkande effekt.

Vi vill ge dessa fiskar den uppmärksamhet de förtjänar då de servar människan, inte bara i skönhets syfte utan även uppmärksamma läkarvärlden om denna fantastiska behandling som kan underlätta många människors lidande.

Vår historia om hur företaget blev till Jag (Emma), min man Robert och vår son Max var i Malaysia februari 2010 och stötte då på dessa små finurliga fiskar. Vi provade behandlingen (flera gånger) och sedan var vår semester färgad av dessa fiskar. När vi återvände hem till Stockholm så började vi söka information från världens alla hörn och därigenom fått många underbara vänner som nu är våra samarbetspartners. I juli 2010 stod vårt Doctor Fish Spa färdigt!

Idag utför vi inga medicinska behandlingar i vårt Fish Spa men vårt mål med verksamheten är att få upp ögonen för dessa fantastiska fiskar och deras förmåga så att vi i framtiden kan erbjuda helkroppsbehandlingar i medicinskt syfte.

Källa: Mynewsdesk