Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Trygg-Hansa ingår avtal för sjukvårdsförsäkringar med Sveriges Åkeriföretag

Foto: Wikimedia

Försäkringsbolaget Trygg-Hansa har fått förtroendet att stå bakom branschorganisationen Sveriges Åkeriföretags sjukvårdsförsäkring från årsskiftet. Därmed får Trygg-Hansa möjligheten att erbjuda försäkringar till SÅ:s drygt 8 600 anslutna medlemsföretag.

Trygg-Hansa tar från den första januari 2011 över ansvaret för Sveriges Åkeriföretags sjukvårdsförsäkringar. Trygg-Hansa har samarbetat med SÅ sedan 1927 och har i dag en specialiserad säljorganisation inom yrkestrafiken. Cirka 40 procent av medlemmarna i SÅ har i dag sina fordon försäkrade i Trygg-Hansa.

– Vi är mycket glada över den här möjligheten, säger Larry Björkqvist, chef för Nordic Care på Trygg-Hansa. Tack vare vårt mer än 80-åriga samarbete har vi utvecklat en djup förståelse för yrkestrafiken som helhet, Sveriges Åkeriföretag och dess medlemmar. Med vår specialistkunskap inom sjukvårdsförsäkringar och inom yrkestrafik har vi kunnat utveckla ett erbjudande som är speciellt anpassat för Sveriges Åkeriföretags medlemmar.

– Vi ser fram emot ett givande samarbete med Trygg-Hansa, säger Johan Lindström, vd för Sveriges Åkeriföretag. Det här är en medlemsförmån som passar åkeribranschen väldigt bra. Många av våra medlemmar är småföretagare och de har varken tid eller råd att stå i vårdköer. Genom sjukvårdsförsäkringen erbjuds en snabb och kvalificerad rådgivning och vård till en rimlig kostnad.

Källa: Trygg-Hansa