Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Årets Kock Gustav Trägårdh bjuder på festmeny för Earth Hour

Foto: Catharina Fyrberg

På lördag klockan 20.30 genomförs Earth Hour – världens största globala klimatmanifestation – då miljontals människor över hela världen släcker ljuset en timme. Syftet är att ge världens makthavare en kraftfull signal för att agera i klimatfrågan. Var med och släck du också och bjud till fest!

Gustav Trädgård driver Basement Restaurang & Bar i Göteborg som deltar i Earth Hour och släcker lamporna på lördag. För alla som samlas vid middagsbordet på lördag kväll har Gustav skapat en speciell festmeny för Earth Hour. Temat är ekologiskt och resursklokt. Festmenyn består bland annat av blåmusslor, rotfrukter och lammstek samt äpple och glass till efterrätt. WWF rekommenderar färskt lammkött under höst och vinter, för övrigt fryst och närproducerat.

– Jag tycker det är viktigt med miljöfrågor. Klimatet berör allt – människor, djur och natur, men framförallt våra barn och deras barn. För att vi alla ska kunna leva på och njuta av vår planet på ett hållbart sätt släcker jag på lördag. Därför komposterar jag, kör miljösnålt och försöker leva så resursklokt som möjligt, säger Gustav Trägårdh.

Världsnaturfonden WWF hoppas att riktigt många deltar och släcker ljuset på lördag som en kraftfull signal till världens makthavare att ta klimatfrågan på allvar – och att många dessutom tar vara på tillfället att avnjuta en specialkomponerad festmeny för Earth Hour.

– Det är viktigt att lyfta sambandet mellan mat och klimat. Därför är vi mycket glada över att Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh har skapat en speciell festmeny för Earth Hour, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare på WWF.

Källa: wwf