Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Årets elitidrottsstipendier utdelade

54 idrottare, 32 kvinnor och 22 män, från 29 olika Specialidrottsförbund. Här är 2010-2011 års elitidrottsstipendiater från norr till söder.

Elitidrottsstipeniet delat ut av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och består av 40 000 kronor till varje idrottare. Dessutom får stipendiaterna kompetensstöd från Riksidrottsförbundets elitstöd och möjligheter att åka på träningsläger. Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan som går av stapeln den 17 januari 2011.

Fakta om elitidrottsstipendiet 2010-2011
Totalt sökte 139 idrottare, som kompletterades med 11 aktiva från Sveriges Olympiska Kommittés topp och talangprogram. Av de 54 stipendiaterna är 32 kvinnor och 22 män. De kommer från 29 olika Specialidrottsförbund. 44 är individuella idrottare och 10 representerar lagidrotter. Elitidrottsstipendiaterna ska vara elitidrottare på landslagsnivå och studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning.