Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Engström tvåa efter dramatik

Foto: engström motorsport.

Tomas Engström blev tvåa i fredagens Camaro Cup-race.
Det blev en dramatisk tävling när Engström råkade slå av huvudströmbrytaren på bilen.
– Jag trodde det var kört, sade han.

Engström gjorde årets sämsta kval och startade från ruta tre. Men han gjorde en kanonstart och tog ledningen direkt. Alexander Graff hängde dock på och tog sig förbi efter några varv.
– Däcken tar stryk på den här banan och jag ville inte pressa för hårt för att behålla ledningen. Planen var att försöka ta sig förbi Alex på sista varvet, sade Engström.
Men planen gick om intet och det kunde drömmen om mästerskapet också gjort. Engström tappade helt plötsligt fyra-fem sekunder mot Graff. Efteråt kom förklaringen.
– När jag skulle växla ner kom jag åt huvudströmbrytaren och slog av motorn.
Engström rullade flera hundra meter med avstängd bil och han försökte förtvivlat få igång motorn. Precis när han passerade depåinfarten såg han att strömbrytaren var av och han fick igång motorn igen.
– Innan jag hittade felet funderade på att svänga in i depån. Tur att jag fortsatte, sade han. Många tankar for igenom huvudet när han rullade med en död bil.
– Jag trodde det var kört. Men då såg jag att displayen var släckt och jag tänkte att det måste vara något med strömmen.
Engström körde alltså in som tvåa och det bäddar för en rafflande avslutning på lördag. Engström har sex poäng tillgodo på Graff och vinner den senare måste Engström vara sämst tvåa. Om Engström är före Graff blir han förstås mästare.
– Det blir spännande i morgon, konstaterade Tomas Engström.

Resultat: 1) Alexander Graff, 2) Tomas Engström, +3,880, 3) Fredrik Ros, +6,185.

Tidsschema 2 oktober
Lördag:
12.05 Tävling 2

Förutsättningarna inför lördagsracet
Fredrik Ros står i pole position före Graff och Engström. Om Engström är före Graff i mål är Engström mästare. Vinner Graff får Engström vara sämst tvåa.

Poängräkning i Camaro Cup:
1 plats: 30
2 plats: 27
3 plats: 24
4 plats: 22
5 plats: 20…
9 plats: 12
10 plats: 11…
20 plats: 1

Källa: Mynewsdesk.