Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fira Earth Hour på lördag 27 mars

Foto: wikimedia
Foto: Wikimedia

På lördag den 27 mars kl 20.30 – 21.30 firas Earth Hour världen över genom att försöka släcka ner så mycket belysning och elektrisk utrustning som möjligt. Delta du också!

Luleå kommun är en av kommunerna i Sverige som deltar i manifestationen Earth Hour och det gör man genom att släcka ner diverse belysning i gatunätet och i anläggningar på lördag den 27 mars kl 20.30 – 21.30 .Tekniska förvaltningen släcker ner kontorslokalerna på Midgårdsvägen, belysningen på Råneå Medborgarkontor, lamporna i Hamnkranen mm.

Fritidsförvaltningen deltar i Earth Hour genom att släcka ner hela Pontusanläggningen samt andra fritidsanläggningar som inte har pågående verksamhet som t ex vid Notviken IP:s konstgräsplan.

Kommunens tre fritidsgårdar i Gammelstad, Bergviken och på Örnäset släcker också ner och har olika teman under kvällen. På Bergvikens fritidsgård ska man ha spa-kväll med tända ljus, massage och doftoljor mm och på Gammelstads fritidsgård ska man också släcka allt elektriskt och ha frågesport mm.

Fakta Earth Hour

Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Delta i Earth Hour – var en del av lösningen du också.

Källa: lulea.se