Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

TORSTEN JURELL – GODA NYHETER FRÅN UNDERJORDEN

 

 

Foto: Zhang Xuejiao

 

Vårens utställning på Östasiatiska museet.
13 februari – 9 maj 2010

Goda Nyheter från Underjorden! är en myllrande utställning där Torsten Jurell inspirerats av samtid och tradition i den kinesiska konsten, den asiatiska konsten, ett resande i allmänhet i tid och rum, på museer och i tunnelbana…

I utställningen tar Jurell med besökaren på en resa i underjorden. Här möter ni bla den kärlekstörstande Kackerlacksflickan vars öde sammanfattas i en svit bilder. I sina resor i det stora och det lilla har Jurell inspirerats av det betydelsefulla och det till synes obetydliga.

I underjorden formar Jurell en budbärare och en drakrot. I ”Teater Tre Taihustenar” ges föreställningen ”Sista ordet” – ett drama i en akt med två marionetter och ett högtalartorn. I taket svävar Turbinkotletter i brons och aluminium likt väldiga tibetanska bönekvarnar.

Genom sina kontakter med Kina där Jurell varit verksam och haft flera utställningar, har utställningen på Östasiatiska museet vuxit fram. Utställningen Goda Nyheter från underjorden innehåller skulptur, måleri, collage, grafiska blad och tuschmåleri av Torsten Jurell och visas under perioden 13 februari till 9 maj 2010.

Välkommen in i Jurells värld!

Källa: ostasiatiska.se