Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Försvunna Maud Johansson identifierad

Rättsläkarna har idag genom tandidentifiering kunnat konstatera att den döda kropp som i fredags återfanns i Godegård utanför Motala är Maud Johansson, som varit försvunnen sedan oktober 2005.

– Vad obduktionen närmare gett kan jag inte uttala mig om med hänsyn till utredningen, men det är nu fastställt att den döda är Maud Johansson, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Helene Gestrin.
– Det enda jag egentligen kan säga just nu är att det inte framkommit någonting som tyder på att kroppen efter döden skulle ha skändats på något sätt.

Det var på fredagen den 1 oktober som Polisen i Östergötland påträffade en kropp i Godegårdstrakten, Motala. Polisen hade då sökt på platsen efter Maud Johansson, som försvann i oktober 2005. Under måndagen den 4 oktober häktades en man, misstänkt för mord. Nu är alltså kroppen identifierad.

Utredningen fortsätter nu med förhör samtidigt som polisen väntar på att få det slutliga resultatet av den tekniska och rättsmedicinska utredningen. Åtal ska vara väckt senast den 1 november 2010.

Källa:Polisen