Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En sorts kärlek är otroligt vacker och lite otäck på en gång

Foto: Victor Arnolds.

Stijn lever med sin underbara fru Carmen och dotter det perfekta livet. Han älskar sin fru men kan inte låta bli att ge sig ut på krogsvängen och träffa vackra tillfälliga kontakter. Det är ingen fara , hans fru vet inget och de ska leva lyckliga resten av livet.

Då rasar idyllen när Carmen blir diagnosticerad för bröstcancer. Han försöker vara hennes stöd i början , men till slut blir han allt mer frustrerad och flyr verkligheten med ett förhållande med den vackra Rose. När frun genomgår den tuffa  cancerbehandlingen så lär sig kanske till slut Stijn hur det är att verkligen älska.

Den här filmen skakar om en vare sig man vill det eller inte. Det är mycket känslor , hjärta och smärta så klart. Men även en väldigt fin kärleks berättelse om hur det är att älska någon i nöd och lust. Skådespelarna i huvudrollerna är väldigt bra, hade de varit från England ,USA eller Frankrike hade de säkert alla redan varit stora stjärnor, som underbara Carice van Houten (som Carmen) och Barry Atsma (som Stijn). Anna Drijver som spelar  Rose  är lika bra hon. Först är det svårt se förbi hennes vackra uppenbarelse ibland, men då ser man att hon har så mycket mer.

Det är en omvälvande resa som mannen får vara med om. Hur gör man när den man älskar blir sjuk . Hur behåller man kärleken  i förhållandet , speciellt om man är en notorisk kvinnokarl. Kan mannen lösa sin röra som han skapat innan hon blev sjuk.  Fortsätter han som vanligt eller har nåt förändrats.

Jag tycker ganska bra om den här filmen, den är fint fotograferad och både kärlek och erotik skildras briljant. Finns ju däremot några tuffare sekvenser att smälta, utan att berätta för mycket. Ni får själva se om ni  kan och vill. Det kanske inte är en film att bjuda daten på direkt, men måste rekommenderas för folk som har ett öppet sinne. Den får starka 4 poäng av mig.