Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

34-årig kvinna våldtagen i Örebro.

Ung kvinna våldtagen i Örebro tidigt på lördagsmorgonen.  Mannen följde efter henne efter att de talat och överföll henne . Efter fullbordad våldtäkt avbröts mannen av röster i närheten och kvinnan springer från platsen. Efter hemkomst tar hon kontakt med en vän som stoppar en  polis och gör  anmälan.

En 34-årig kvinna våldtas av en okänd man tidigt på lördagsmorgonen i centrala Örebro. Kvinnan har varit på rest. Stallyktan och var på väg hem till en bekants bostad på väster. Utanför pressbyrån på Storgatan möter hon en man som hon kort pratar med. Mannen och kvinnan går tillsamman via Järntorget mot Gamla gatan. De skiljs åt och kvinnan går ensam in på Gamla gatan. Hon går en kort bit och blir sedan neddragen bakifrån av samme man som hon nyss pratat med. Mannen genomför en fullbordad våldtäkt, men blir distraherad av röster från ett sällskap någonstans i närheten. Kvinnan kan då springa från platsen. Först i lägenheten på väster ringer hon sin bekant och berättar vad som hänt. Den bekanta, som är ute i centrala Örebro, stoppar en förbipasserande polisbil. Teknisk undersökning har genomförts på platsen och polisutredning pågår.

Kvinnan beskriver mannen som ca 25 år. Han är klädd som en raggare och har en svart väst eller jacka. På denna har han hårdrocksknappar. Kvinnan uppfattar att mannen pratar med en dialekt, som kan vara en blandning av Karlskoga/Örebro mål. Kvinnan uppfattar mannen som en ”lantis”

Polisen i Örebro är intresserade av iakttagelser som gjorts i området från Stallyktan på  Södra Strandgatan-Storbron-Järntorget-Gamla gatan och bort på väster.

Ni som sett något i detta område mellan kl. 0200-0300 på lördagsmorgonen kontakta polisen i Örebro på 114 14.

Polisen i Örebro ser inget samband med andra våldtäkter utan detta brott är en enskild händelse och signalementet stämmer inte in på andra liknande händelser

Källa: Polismyndigheten i Örebro län.