Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

7 av 10 Stockholmare vill bygga ut Gröna Lund

Foto: wiremedia
9 av 10 Stockholmare tycker att Gröna Lund är en viktig attraktion i Stockholm och 7 av 10 säger ja till en utbyggnad av nöjesfältet på den nuvarande parkeringen med bland annat en ny berg- och dalbana.

Det framgår av en opinionsundersökning som genomförts av undersökningsföretaget Novus på uppdrag av Gröna Lund. 750 Stockholmare har tillfrågats om hur de ser på nöjesfältet och en utbyggnad av det. Resultatet är entydigt: Stockholmarna räknar Gröna Lund till stadens viktiga attraktioner, både för de boende i staden och för turister. 86 % tycker Grönan är endera mycket viktig eller ganska viktig.

– Resultatet visar att Grönan har en särskild plats i Stockholmarnas hjärtan, och det är oerhört viktigt för oss i vårt fortsatta arbete att erbjuda ett festligt avbrott i vardagen säger Jan Roy, VD på Gröna Lund.

Gröna Lund har föreslagit en utbyggnad med bland annat en ny berg- och dalbana på den nuvarande parkeringen. En utveckling som i många stycken liknar Tivoli i Köpenhamns där man har motsvarande attraktioner. Undersökningen visar att Stockholmarna ställer upp på utbyggnadsplanerna: hela 73 % säger direkt ja och är mycket eller ganska positiva till idén. ”Det behövs förnyelse och fler attraktioner”, ”Det skulle locka fler turister”, ”Det vore kul för barnen” är vanliga kommentarer. Bara 13 % av Stockholmarna säger nej till planerna.

– För oss är det viktigt att lyssna på hur Stockholmarna vill att Gröna Lund ska utvecklas. Att en så tydlig majoritet stöder idén om en utbyggnad är glädjande. Vi hoppas nu att Stockholms Stad snabbt ska kunna fatta de beslut som krävs så att vi kan påbörja arbetet med en förnyelse av Gröna Lund.

Källa: Grönalund