Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Scott vs the World

Foto: UIP.

Har Ni inte hört talas om Scott Pilgrim ännu så kommer ni säkert snart veta vem det är. Om ni har några riktiga retro musik eller datanördar i närheten är det mer än troligt. Det här är en sanslös mix av kärleksfilm och hyllning till klassiska data spel typ zelda och andra fighting action spel.

Scott Pilgrim är en ung man som har haft det lite motigt sen hans ex dumpade honom för ett år sig. Han har inga problem med att möta tjejer men han har svårare att dumpa dem. Nyligen har han fått tag i en 17 årig highschool tjej Knives som hänger efter honom. Scott och Knives brukar mest roa sig med att spela team fighter spel i lokala dataspelhallen. Förutom tjejproblemet så är Scott bassist i ett halvtaskigt garageband som kallas SexBob-omb . En dag så dyker en mystisk tjej upp och Scott faller stenhårt. Han måste få träffa henne. På nåt sett så lyckas han få till en date med tjejen som heter Ramona och allt verkar falla på plats.

Foto: UIP.

Men Scott heta mystiska date Ramona visar sig vara ganska annorlunda. Som att alla hennes 7 senaste föredetta älskare vill slå ihjäl honom. Det börjar som en ungdomsfilm men övergår snart till nånting så annorlunda som en action packad kärleksfilm där dataspelens lagar råder. Hjälten Scott måste besegra den nya tjejen Ramonas 7 elaka exälskare innan de dödar honom. Först då kan han få flickan. Enkelt för datanörden i dig ,men lite komplicerat för oss andra till en början. Men om man bara släpper allt och låter musiken och det visuella skölja över en blir allt så klart mycket roligare. Det är smart och snyggt på många sett och skådisarna Scott Pilgrim (MICHAEL CERA)och Ramona Flowers (MARY ELIZABETH WINSTEAD) passar ju som klippta för rollerna. Funkar mycket bra. Den får en 4 :a av mig.