Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tusentals såg kungsträdgårdens Earthhour show

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det var många tusen som njöt av musik under Earth Hour Show i Kungträdgården  från kända artister som Andreas, Darin, Laleh och Velvet när Wwf och MTG Radios Rixfm stod som värdar i år igen.

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Under showen som drevs av cykelkraft från elitcyklister  sågs flera av våra kära artister. Programvärdar idag var kända radioprofilerna Titti Schultz och Eric från RixFM.

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Först ut var ingen mindre än Velvet som gjorde ett par av sina låtar . Tyvärr körde hon inte förra hiten ”the queen”, men det var bra ändå.

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Vi fick sen även höra en duett med Linda Bengtzing för första gången live! Mycket oväntad kombination, men gillades av den stora publiken.

Efter denna sprakande inledning blev det dags prick kl 20.30 att  släcka lysena och inleda Earth hour 2010 i Sverige.

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Andreas Johnson var nästa stjärna att leverera sina hits. ”Glorious”,  ”We can work it out” och sen mångas favorit  ”Sing for me”. Låter väldigt bra akustiskt!

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det kom sen en exklusiv spelning live av kommande  eurovision song festivalens favoriter; Safura med låten ” Drip drop” som skrivits av svenska hitmakare med Anders Bagge i spetsen .

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Svenska Broken Door gjorde bra ifrån sig som man säger , deras låtar Shadow  of dreams och Angel passade ju också väldigt bra i den här showen. Måste få höra mer av dem framöver, kanske dags fylla på spelaren…

LaLeh. Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

En liten gullig tjej med stort hjärta , LaLeh kommer upp på scenen och pussar på publiken direkt sen! Hon kör ju självklart hiten ”Live tomorrow” som blir lite annorlunda akustisk men bra ändå. Hon verkar ha lika kul som de andra artisterna och tackar alla de tusentals människorna som finns på plats i Kungsträdgården. Hon kör till och med lite acapella när gitarren får lite stämproblem! Det är hjärtligt och lättsamt trevligt.

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion.

Avslutande artist var ingen mindre än populära Darin som är många tjejers stora favorit. De skriker ju som galna redan när  de säger hans namn under presentationen! Vi fick så klart höra melodifestivalhiten ”You’re out of my life” och coldplay´s  ”Viva la vida” , men också en ny låt som heter ”Only you can save me ”. Mycket bra Darin som vanligt, fattades bara lite mer fart kanske.

Under sista låten med Darin tändes alla de släckta lamporna runt Kungsträdgården när nu Earth Hour var avslutad för Sverige .

Senare under närmaste dygnet kommer London , Rio,  NewYork och till och med Las Vegas släcka ner delar av sina kända turistattraktioner under en timma för att stödja Earth Hour.  Tanken är ju att det ska få makthavare i hela världen inse att folk vill ha ändring i klimatfrågan! Det är spektakulärt men också en väldigt smart idé. Vi hoppas att vi nu slår nya rekord med deltagande från 126 olika länder. Förra året var det över en miljard människor involverade!!

Siemens sponsrade med de special byggda cyklarna som laddade scenbelysningen under konserten.