Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det våras för tåget i påsk

Foto: Wikimedia

Påsken är en av årets största reshelger. Efterfrågan på tågbiljetter inför årets påsk är stor. Populärast i år är att antingen möta våren i Skåne eller Göteborg, eller att fira påsk i skidbackar och skidspår i Jämtland och övre Norrland.

– Om man vill ha en tågbiljett till Östersund eller Malmö, måste man skynda sig att boka, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ.

Lagom till påskresandet återinsätter SJ alla X 2000 på stambanorna igen. Från att ha varit tvungna att köra varannan timmestrafik mellan Stockholm – Malmö/Köpenhamn och Stockholm-Göteborg körs från och med söndag i princip full trafik igen. Även X 2000 på sträckan Göteborg-Malmö återinförs.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda resenärerna ett bra utbud eftersom en så stor trafikhelg som väntar säger Elisabeth Lindgren.

Påsken är tillsammans med jul och midsommar en av de största reshelgerna. Påskresandet är utspritt under två veckor och det finns fortfarande gott om platser kvar på tågen men vill man vara säker på att få en plats ombord bör man boka sin resa nu. Ju tidigare man bokar resan desto lägre blir priset.

Källa: SJ