Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Försäljningen av Systembolagets dotterbolag klar

Foto: Wikimedia

Idag, tisdag, undertecknades avtalet som innebär att Systembolagets dotterbolag Lagena Distribution AB nu byter ägare. Det blir det internationella logistikföretaget JF Hillebrand som förvärvar Lagena. Tillträde sker omedelbart.
– Lagena är ett strategiskt viktigt förvärv för vår expansion i Norden, säger Gérard Desbois, CEO Hillebrand Group.

I syfte att ytterligare fokusera på kärnverksamheten fattade Systembolagets styrelse i april beslutet att sälja distributionsföretaget Lagena, som varit ett helägt dotterbolag sedan bolagets bildande 1994. Lagena är den ledande distributören av alkoholhaltiga drycker i Sverige.

Försäljningsprocessen har tagit knappt sex månader och ett stort antal köpare har varit intresserade av Lagena. Efter en noggrann process har Systembolaget träffat avtal med det internationella logistikföretaget JF Hillebrand. JF Hillebrand har varit verksamt inom dryckeslogistik sedan 1844 och har idag över 1 400 anställda på 45 kontor världen över. JF Hillebrand kommer att vidareutveckla Lagena till en ännu starkare aktör inom logistik och distribution.

– Vi bedömer att JF Hillebrand är en utmärkt framtida ägare för Lagena mycket tack vare deras spännande långsiktiga planer för verksamheten parat med deras goda kännedom om integrerad dryckeslogistik, säger Anders Söderlund, ekonomidirektör på Systembolaget AB.

Källa: Systembolaget