Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Logg

Foto: Lina Hagelbäck

Solen rör sig hackvis mellan träden och jag följer solens hackvisa bana, sanden är torr, sanden är sval, jag gräver ett avträde i den svala sanden, följer livet, det som händer i parken, fukt samlas i grönskan, jag samlar färskvatten från varje blad, räknar våra tändstickor och våra tändstickor blir räknade, jag biter huvudet av en rödmyra, skriver i loggboken: surt men det håller mig vaken, jag sitter på post mellan två skuggor, mina vänner rör sig genom staden, mina vänner bevakar sina utmätta områden, sköter sina sysslor, patrullerar sina sträckor, jag har gömt mig här, två skuggor, detta är min uppgift, jag är gömd och väntar på att bli hittad, jag vill bli hittad, det är det enda jag tänker på, att någon äntligen ska hitta mig.


Veckans dikt är skriven av poeten Pär Hansson som är född 1970 i Vännäs. Han bor nu i Hammarbyhöjden. Har publicerat diktsamlingarna Ruckel (1998), Familjekista (2001), Lavinflaggor (2005) och Motorsågsminne (2009). Han undervisar också på Gotland folkhögskola i Fårösund. Dikten Logg är tidigare opublicerad.