Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tio-i-topp tips på innehåll i familjens apotek

Foto: Familjeapoteket

På mässan ”Underbara Barn” i oktober utlyste Familjeapoteket.se en tävling där deltagarna skulle ge sina bästa tips på vad som måste finnas i familjens apotek. Många tips strömmade in och totalt var det över 600 tävlingsbidrag som lämnades in. Två vinnare har belönats med varsitt medicinskåp.

”Underbara Barn” drog i år 14 000 vuxna besökare och Familjeapoteket.se ställde ut som enda apotek. Tävlingen om bästa tipset till familjens apotek var en av de aktiviteter som arrangerades i Familjeapotekets monter.

Många kreativa tips lämnades in som bland annat att förvara en påse mjöl i kylen för att kyla ner bulor eller en liten nalle i medicinskåpet att trösta med! Flera tips på huskurer fanns också med som t ex äppelcidervinäger mot lättare klåda eller en röra på vitlök, honung och vinäger i förkylningstider. Men de saker som hamnade på 10-i-topp listan över növändigheter i familjens apotek var av mer traditionell art som plåster, nässpray och värktabletter. Här är listan på det som flest deltagare tipsat om i tävlingen:

1.   Alvedon
2.   Plåster
3.   Xylocain
4.   Inotyol
5.   Koksalt
6.   Nässpray & näsdroppar
7.   Aloe Vera gel
8.   Febertermometer
9.   Hudsalva
10. Värk- och febernedsättande tabletter

Källa: Mynewsdesk