Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bollywoodtipset: Jhoota hi sahi

Jhoota hi sahi premiärvisades i Indien för någon månad sedan Foto: Pressmaterial
Till alla som redan älskar Bollywoodkomedi och till er som ännu inte fått smaka på denna stora källa till skratt rekommenderas filmen Jhoota hi sahi som premiärvisades i Indien för drygt en månad sedan.

Siddhartha aka Sid, som spelas av väletablerade Bollywood-hunken John Abraham, arbetar i en bokhandel i London under dagen och kommer av en slump att arbeta som volontär på en indisk hjälptelefon för självmordsbenägna på natten. Han arbetar på dagen i sällskap med sina pakistanska vän, och allt är frid och fröjd med dem när Sid en natt störs av ett telefonsamtal från Mishka, spelad av skådespelerskan Pakhi, som håller honom vaken hela natten genom att hota att begå självmord. Sid får senare veta att hans nummer misstag tryckts på reklamflygblad för en indisk hjälptelefon för folk som överväger att begå självmord. Nu är det upp till honom att svara och hjälpa de som ringer vill avsluta sina liv.

Flickan som ringer berättar att hennes mamma tagit sitt liv och att hon själv offrat mycket för sin författarpojkvän, som så småningom gör slut med henne.

Hon börjar anförtro sig Sid och uppger sitt rätta namn, Mishka, till honom, men han lämnar inte ut sitt. Mishka bestämmer sig för att kalla honom Fidato. Självmordshjälplinjen förvandlas nästan till en jourhavande vän-linje.

Efter några subtila manipulationer av situationen övertygar Fidato Mishka att börja dejta Sid och att efter en inledande dålig dejt att även fortsätta träffa honom efter att han gjort slut med sin flickvän…men lögnerna kan inte leva vidare.

John Abraham finns i två avatarer – en självmedveten en och en nördig en. Den förstnämnda ger tips till hjältinnan på telefonen. Den senare börjar stamma bara han ser hennes vackra ansikte. Medan filmen har en feel-goodkänsla kan man verkligen känna med i huvudkaraktärernas dilemman och deras smärta. Den visuella framställningen i filmen är fantastisk och kärlekshistorian håller. I linje med filmens alla lögner och Bollywood i sig kan John Abrahams stammande karaktär naturligtvis bjuda på sång framförd helt stamningsfritt!

Reporter: Manmeet Singh, New Dehli