Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Namninsamling för att stoppa avvisning av kristna irakier

Jesus Heliga Hjärta
Foto: Susanne P Fernandes
Efter terrorbombningen av en katolsk kyrka i Bagdad 31 oktober i år och demonstrationer med omkring 4000 på Sergels Torg nu i söndags har tidningen Dagen startat en namninsamling för att stoppa avvisningen av kristna irakier från Sverige till Irak.

Irak har idag omkring en halv miljon kristna bland en totalbefolkning på omkring 31 miljoner. För sju år sedan fanns det 1,4 miljoner kristna i landet. Katolsk Observatör informerar om systematiska skrämselkampanjer för att få kristna att emigrera landet. Katolskt fönster menar att attacken mot katedralen den sista oktober var den värsta i en serie attentat mot kaldéer, syrianer, assyrier och araméer -samtliga kristna minoriteter i Irak sista 7 åren. 64 kyrkor och kristna centra ska ha angripits under perioden, med fler än 1000 döda som resultat.

Trots detta fortsätter Sverige att avvisa kristna flyktingar till Irak. Det är i protest mot detta som tidningen Dagen anordnat en namninsamling som pågår just nu. Namnlistan kommer att lämnas till berörd myndighet och återfinns via länken nedan:

Till Namnlistan!