Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

André Pops är årets julvärd

André Pops är SVT:s julvärd 2010. Foto: Carl-Johan Söder

Strax före Kalle Anka på julaftons eftermiddag är det André Pops som hälsar alla SVT-tittare välkomna. André Pops, som många tv-tittare förknippar med Vinterstudion och andra sportsändningar, kommer att guida tittarna genom kvällens program och dessutom berätta lite om sitt eget julfirande genom åren.

– Jag hoppas kunna ge en känsla av gemenskap och värme, en plats där alla är välkomna. Lyckas jag sedan locka till både skratt och eftertanke så är jag väldigt glad, säger André Pops om rollen som SVT:s julvärd.

Sina egna jular minns André Pops med väldigt mycket kärlek och värme. En tid på året då hela familjen och släkten samlades och hade obegränsad tid tillsammans. En jul som avviker är den jul som familjen Pops – med mormor, morfar och farmor – firade på Cypern. Då var André åtta år gammal, men kommer fortfarande ihåg hur de satt i tomteluva och badbyxor på hotellbalkongen och delade ut julklappar.

Tomten kom alltid till de Popska jularna, och frågar man André Pops pappa så var det alltid den ”riktige” tomten som kom, ingen annan. André Pops favorit på julbordet är ”definitivt den första smakbiten av julskinkan med riktigt stark senap”.

– Jag hoppas att SVT har valt mig som julvärd för att de ser mig som en människa som kan få personlig kontakt med tittarna och skapa en varm stämning, säger André Pops.

André Pops, 38 år, lever tillsammans med sin fästmö Malin och deras två barn, Theo och Elliot. Han är född och uppvuxen i Eskilstuna, men flyttade till Stockholm 1997. Under sin tid på journalisthögskolan praktiserade han på TV-sporten, där han sedan blev anställd.

Källa: SvT