Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

24 ungdomar tar entreprenörskap till Växjös gator

Foto: Jacob Ode

I år har över 150 unga driftiga entreprenörer kämpat om en plats i talangjakten som kommer att sätta deras kreativitet och företagsförmåga på prov. Entreprenörsjakten är Sveriges entreprenöriellaste femkamp, där unga talanger får en möjlighet att kläcka innovativa lösningar åt stadens företag. Den 9 april kommer entreprenörerna att inta Växjö!

Entreprenörsjakten gick av stapeln för första gången i maj 2009 men nu är det dags igen och för första gången står Växjö som värd! Länsstyrelsen Kronoberg, Växjö Kommun, Växjö Citysamverkan och Aristum Institutet har gjort det möjligt för 24 unga entreprenörer att under pressade förhållanden sätta sina entreprenöriella egenskaper på prov. Förutom i Växjö arrangeras Entreprenörsjakten i Göteborg, Stockholm och Eskilstuna. Det vinnande laget från varje stad går vidare till finalen i Göteborg den 7 maj för att tävla om priset: en entreprenöriell resa till San Francisco.

En genration född med internet i navelsträngen och förändring i dna:t – unga människor aldrig tidigare haft så mycket att säga, så mycket att tillföra samhället. Trots detta har Sverige en rekordhög ungdomsarbetslöshet och samtidigt en av de högsta medelåldrarna bland småföretagare i Europa. Tidernas mest omfattande generationsskiften står för dörren.

Entreprenörsjakten ger deltagarna chansen att lyfta fram sina talanger och att etablera nya kontakter. Tävlingen skapar inte bara möjligheter för de tävlande utan även ger också Växjös näringsliv nya fräscha tankesätt inom allt från marknadsföring och försäljning till personalstrategi. ”Jag tror att det finns någonting som ungdomar kan tillföra samhället på grund av att de är just unga. De är oförstörda, de vågar tänka nytt och de har inte ramlat in i det traditionella näringslivets invanda banor”, säger Gustaf Josefsson, VD och grundare av Entreprenörsjakten.

24 stycken unga entreprenörer, i åtta lag, är utvalda för att få sin drivkraft och kreativitet satt på prov. Kreativa och utmanande uppdrag i Växjös näringsliv ska få dessa ambitiösa ungdomar att våga tro på sig själva och visa att de kan ge företagen nya affärsmässiga lösningar. Syftet är att visa att entreprenörkap inte behöver vara svårt, att man behöver uppfinna nästa Spotify eller Google för att få starta företag. Entreprenörsjakten visar att det enda som verkligen behövs är en vilja, ett driv och jävlaranamma.

Den 9 april, kl. 08.30 går starten, men allmänheten också kan få chansen att träffa de unga talangerna i samband med lunchen, som arrangeras tillsammans med Växjö Citysamverkan på Stortorget kl. 12.00. Även på webben kommer man att kunna följa de tävlandes framsteg under dagen.

Häng med på denna korsning av ”Draknästet och ”Fångarna på fortet”. Må bästa entreprenör vinna!

De som fått chansen att tävla i Entreprenörsjakten Växjö är:

Danosch Zahedi, 22, Ramlösa
Johan Andersson, 21, Råå
Nina Khoi, 23, Ljungby

Dennis Ekström, 18, Helsingborg
Oskar Melking, 17, Helsingborg
Oliver Wenner, 18, Helsingborg

Sara Tengvall Farsi, 18, Växjö
Oliver Kraft, 18, Växjö
Daniel Farsi, 21, Göteborg

Erik Nilestoff, 17, Helsingborg
Valentina Chan, 18, Ängelholm
Samantha Booth, 17, Helsingborg

Anton Ewetz, 20, Lund
Viktor Johansson, 19, Stockholm
Victor Girardin, 19, Lund

Johan Radix, 23, Växjö
Hampus Lennartsson, 23, Växjö
Olle Norberg, 25, Växjö

Therese Zakrisson, 22, Växjö
Oscar Idman, 24, Växjö
Rebecka Gunnarsson, 23, Göteborg

Viktoria Larsson, 20, Växjö
Sebastian Klasson, 22, Växjö
Winston Spångberg, 21, Växjö