Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svea och Coop blir huvudsponsor för Peace & Love

Nu står det klart att Konsumentföreningen Svea och Coop blir Peace & Loves första stora huvudsponsor. Samarbete har tidigare förekommit och nu fördjupas det. Det är första gången i Peace & Loves historia som ett liknande samarbete inleds.

– Det känns mycket glädjande att inleda det här samarbetet med Svea, vars värdegrund stämmer väl överens med den även vi eftersträvar. Genom samarbetet visar vi de kärnvärden som vi båda brinner för: miljö, rättvisa och demokrati, säger festivalchef Patric Hammar.

Sedan 2008 har Coop haft en uppskattad butik på festivalcampingen och 2009 servade butiken cirka 24 000 campare i en veckas tid. Peace & Loves långsiktiga mål är att festivalen ska bli Krav- och Rättvisemärkt och ser därför samarbetet med Svea som ett stort steg i rätt riktning.

– För oss känns det verkligen naturligt att vara med. Vi vet att allt fler unga handlar i våra Coop-butiker och att de har ett starkt engagemang i de frågor som vi brinner för, säger Kent Ryberg, VD och föreningschef för Konsumentföreningen Svea.

Konsumentföreningen Svea engagerar cirka 600 000 medlemmar i en av Sveriges största konsumentföreningar. I Sveas område finns 51 kommuner och 133 Coop-butiker.