Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Folksam utser Volontärbyrån till 2010 års vinnare av Katarinahissenpriset

Foto: Wikimedia

Katarinahissenpriset delas årligen ut till ett socialt, etiskt och miljömässigt ansvarstagande stockholmsbaserat projekt. Intäkterna från Katarinahissen under december månad ligger till grund för prissumman som förra året uppgick till 50 000 kronor. Årets pris går  till Volontärbyrån.

– Volontärbyrån är en mycket viktig förmedlingsverksamhet som ger ansvarsfulla och omtänksamma människor en chans att hjälpa andra som är i behov av det. Volontärbyrån är proffsiga, helhjärtade och en sann förebild inom sitt gebit. En klar vinnare av Katarinahissenpriset 2010, säger Torbjörn Wiberg, fastighetsdirektör Folksam Fastigheter.

Volontärbyrån är en ideell verksamhet som via www.volontarbyran.org gör det enkelt för volontärer och ideella organisationer att hitta varandra. Förmedlingstjänsten gör det enkelt att söka, bevaka och registrera volontäruppdrag och är gratis för både volontärer och organisationer. Volontärbyrån har funnits sedan 2002 och är en del av Forum för Frivilligt Socialt Arbete.

– Vi är glada att Folksam Fastigheter delar våra värderingar och har uppmärksammat Volontärbyråns arbete för att hjälpa Stockholmare att engagera sig i sin stad och bry sig om sina medmänniskor som volontärer. Vi tror att ideellt engagemang skapar tillit bland medborgarna och bidrar till ett bättre samhälle. Vi hoppas att priset kommer att inspirera ännu fler att hitta ett meningsfullt volontäruppdrag, det mår alla bra av, säger Karin Olsson, ansvarig Volontärbyrån Stockholm.

I samband med prisutdelningen hölls en paneldebatt om vad det är som gör en stad älskvärd av dess invånare samt vilken betydelse ansvarstagande och hållbarhet har i sammanhanget. Utgångspunkt för diskussionen är resultatet från en ny undersökning från Folksam Fastigheter om stockholmarnas inställning till sin stad.

Tidigare vinnare
2007 Söderandanbussen
2008 Stiftelsen Håll Sverige Rent / Skräpdyket
2009 Lugna Gatan

Juryn för Katarinahissenpriset
Torbjörn Wiberg, fastighetsdirektör Folksam Fastigheter
Per Håkan Westin, Westin Real Management
Pia Carlsson Thörnqvist, kommunikationsdirektör Folksam

Källa: Folksam