Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Livstidsdom fastställd för Fagerstamord

Svea Hovrätt. Foto: Wikimedia

Svea Hovrätt fastställde på onsdagen domen på livstids fängelse för den 32-årig man som i april 2009 mördade en 45-årig företagare i Fagersta.

Hovrätten fastställde även straffet för företagarens 32-åriga änka och hennes syster, som också är hustru till den dömde 32-åringen, till tio års fängelse för medhjälp till mord.

Den 32-årige mannen erkände i tingsrätten att han dödat företagaren men hävdade att han gjort det som en hämnd och att det skulle betecknas som dråp. Åklagaren har däremot hävdat att motivet varit ekonomiskt, att hindra en skilsmässa och i stället se till att företagarens änka fick ärva en stor förmögenhet.

Hovrätten anser det även styrkt att den 32-åriga änkan och hennes syster gjort sig skyldiga till medhjälp till mordet vilket skett efter en längre tids planläggning.

Vid mordet sköts företagaren i huvudet av 32-åringen som tagit sig in i hans bostad och satt där och väntade på honom när han kom hem från arbetet på kvällen. Företagaren överlevde skottet och flydde därifrån men blev upphunnen och dödad av ytterligare ett skott.

Källa: Polisen