Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

AKVARELLER ”HEMVIST” & SKULPTUR

Foto: kultureniskarpnack.se

 

 

Birgitta G:son Santesson ställer ut akvarell tillsammans med Gun B Malmengren som ställer ut skulpturer på Skarpnäcks Kulturhus lö 27/2 – to 18/3 med vernissage lö 27/2 kl. 12-16.

”Hemvist” akvareller av Birgitta G:son Santesson

Akvarellmåleri är något man drabbas av, säger Birgitta G:son Santesson, som ställer ut ett urval av sina akvareller under rubriken ”Hemvist” på Skarpnäcks Kulturhus. Skapande verksamhet och målande har funnits omkring henne hela livet, själv fick hon tillfälle först efter avslutad yrkesverksamhet att ta pennan i hand. Hennes motivval pendlar mellan hus, natur och människor, människor i natur, hus i natur. Hon älskar hösten men ser vintermotiv som en stor utmaning i akvarellmåleri.
Hon har lärt sig att se det vackra även i gråton, låg valör och färgstyrka, något som starkt visar sig i hennes utställning Hemvist. Att måla ger Birgitta själens ro men skapar även otålighet då det är så många motiv som väntar på att ta form.

Skulptur” av Gun B Malmengren

Gun B Malmengren är lite kär i Picasso. Och Charlie Chaplin. Och Yoko Ono. Önskar leva i häret och nuet. Önskar att vi människor kunde hjälpas åt här på jorden. Och det gör vi ju. Också. Vi är egentligen ganska bra, vi människor. En bra skulptur hjälper till att skapa rummet kring sig. I en bra skulpturupplevelse känner betraktaren smaken av rummets existens i ögonblicket. Och det är stort. Gun lämnar åt publiken att avgöra om något i nämnda giganters och elefanters riktning uppnåtts med hennes utställning.

Gun B Malmengren har bl a tidigare ställt ut krokier, fusing-glas och skulptur och deltagit i utställningar på Konstnärshuset 2004 och 2005, Paris 2006 och 2008 samt lokala utställningar bland annat Bagarmossens Bibliotek och Bergholmstorpet. Är medlem i ateljéföreningen KB75.

Dessa två konstnärinnor träffas i en intressant blandning där Skulpturer och Akvareller möts på samma vägg och förstärker varandra. Där Birgittas akvareller slutar tar Guns skulpturer vid.

Källa:  kultureniskarpnack.se