Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Welux Outlet – Ny shoppinggalleria i Västervik

Stora torget, Västervik Foto: Wikimedia

Sedan Electrolux lade ner sin verksamhet i Västervik 2005 har lokalerna drivits av Welux Företagscenter som hyrt ut lokaler till ett stort antal företag. En stor yta har dock varit outnyttjad men med det senaste tillskottet, Welux Outlet, har de gamla industrilokalerna börjat förvandlas till en shoppingportal.

I dagsläget finns Lager 157, Lager Outlet, Dream Collection, Busfrö Nytt&bytt och Room99 på i lokalerna. Förhoppningen är enligt Anders Pettersson att fler butiker ska öppna på Welux Outlet. Inom snar framtid är det även troligt att det blir en ny huvudingång för alla butiker på området. I dagsläget har Lager 157 och Dream Collection ingångar på andra sidan byggnaden.

Room99 är en stor nyhet för Västervik. Med över 300 kvadratmeter butiksyta där väggarna är fyllda med moderna tavlor. Butiken säljer även inredning och dekoration av olika slag. Enligt Andreas Mehlin på Room99 är efterfrågan stor på tavlor med tanke på att det inte funnits några butiker att handla i. Room99 har funnits på nätet sedan april 2010 och expanderar nu med anledning av stor framgång där.

Det är ingen hemlighet att sommarperioden drar enorma mängder med kunder till området men förhoppningen är att öka antalet året-runt-besökare. Med en bra mix på butiker kan Welux Outlet bli en självklarhet för Västerviksborna och boende i närkommunerna.

Källa: Mynewsdesk