Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Resebranschen tror på ökat resande 2011

Foto: Asl / Reseguiden.se .

Resebranschen räknar med att resandet ökar under 2011.
Det visar en ny undersökning från jämförelsesajten Reseguiden.se.
– Det ser ut att bli ett rekordår, säger Michael Blaxland, vd på Reseguiden. Den svenska resebranschen tror på en ökad försäljning av resor under 2011.

I den årliga branschundersökningen som genomförs av jämförelsesajten Reseguiden säger två tredjedelar att de kommer att sälja bättre under 2011 än under 2010.
– Det här är mycket höga siffror och tyder på att det kommer att säljas rekordmycket resor under året, säger Michael Blaxland, VD.
Bara 1 av 13 (7,5 %) tror att försäljningen av resor kommer att minska under 2011. Var fjärde (25,9%) tror att försäljningen blir ungefär som den var 2010.
Reseförsäljningen 2010 var också bättre än väntat. Sex av tio (59 %) svarade att försäljningen var ”bättre” eller ”mycket bättre”.
– Svenskarna har fortsatt att resa de senaste åren – trots finanskriser, naturkatastrofer och terrordåd, säger Michael Blaxland, VD.

Undersökningen gjordes av jämförelsesajten Reseguiden och skickades ut till anställda i resebranschen. 160 personer deltog och undersökningen avslutades den 27 december 2010.

Källa: Reseguiden.