Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Inbjudan till World Children’s Baseball Fair i Japan

Foto: wikimedia
 Svenska Baseboll och Softboll Förbundet har fått en inbjudan att medverka vid World Children’s Baseball Fair som genomförs 29 juli-6 augusti i Tokyo, Japan.

Sverige har fått inbjudan för fem stycken ungdomar (10-11 år) samt en ledare/följeslagare att deltaga vid 2010 års World Children’s Baseball Fair i Tokyo, Japan. WCBF täcker samtliga omkostnader inklusive flygresa Stockholm-Tokyo för deltagarna.

Om World Children’s Baseball Fair

World Children’s Baseball Fair grundades av homerun-kungarna Sadaharu Oh och Hank Aaron, som ett sätt att främja baseboll över hela världen. Förutom baseboll syftar veckan till att främja vänskap och god vilja bland världens barn, genom internationellt utbyte mellan världens olika länder.

Under WCBF kommer de deltagande barnen att lära sig grundläggande kunskaper om baseboll med tonvikt på glädje, deltagande, laganda och vänskap. Barnen kommer få möjlighet att dela sin kärlek till baseboll och lära av varandras kulturer.

På morgonarna kommer barnen genomföra olika clinics och träningar av erfarna och meriterade ungdomsinstruktörer från International Baseball Federation (IBAF). Varje eftermiddag och kväll deltar ungdomarna och ledarna i olika fritidsaktiviteter som syftar till att öka förståelsen och uppskattningen för andra människors kulturer. Bland annat kommer varje deltagare framföra någonting som representerar deras land; t.ex. sång, dans, eller något annat kulturellt inslag.

För mer information om WCBF – gå till deras webbsida!

Detta är en fantastisk möjlighet för ungdomar att lära sig mer om baseboll och att göra en otrolig resa till Japan tillsammans med andra barn i samma ålder. SBSF har ännu inte utsett ledare för resan men vi har flera duktiga kandidater som anmält sitt intresse! Det är dock fortfarande öppet för intresserade ledare/följeslagare att anmäla sitt intresse (se längre ner).

SBSF söker nu fem intresserade ungdomar till denna fantastiska resa, både killar och tjejer är välkomna att söka! Se nedan för ytterligare information och intresseanmälan.

Observera att sista anmälningsdag är 12 april. Detta för att vi skall kunna genomföra våra åtaganden gentemot IBAF och WCBF i god tid innan deras respektive deadlindes.

Intresseanmälan deltagande barn/ungdomar:

Intresseanmälan skall vara SBSF tillhanda senast 12 april 2010. I samband med anmälan skall namn och klubb på barnet anges, tillsammans med födelsedatum, kön, höjd/vikt, skostorlek (cm), kepsstorlek, höger/vänsterhänt, favoritposition och ev smeknamn.

Måttangivelserna är för att deltagaren – om han/hon blir uttagen – skall få rätt storlek på sin utrustning som WCBF tillhandahåller.

Tänk på att:

  • WCBF genomförs 29 juli-6 augusti. Avresa troligen 28 juli, hemkomst på kvällen den 6 augusti.
  • Ålder 10-11 år (deltagaren skall vara född 30 juli 1998 – 29 juli 2000)
  • Deltagaren ansvarar och bekostar pass samt ev visum
  • WCBF pågår i nio dagar vilket kräver uthållighet och god hälsa
  • WCBF ser gärna att minst en av deltagarna är en flicka
  • WCBF påminner i sitt upplägg om ett sommarläger/kollo med delat boende, tidiga morgonar, basebollclinics, utflykter. För många barn kan det vara den första (iallafall den längsta) resan från sina föräldrar under en längre tid. Barnen förväntas följa de regler som finns och behandla sina ledare och värdar med samma respekt som för sina föräldrar.
  • WCBF står för samtliga kostnader som flygresa, lokala transporter, boende, måltider, utrustning, uniformer, fritidsaktiviteter etc.

Intresseanmälan ledare/chaperon:

Intresseanmälan för ledare skall vara SBSF tillhanda senast 12 april 2010.

I samband med anmälan vill vi ha en beskrivning av vad ledaren gjort och varför han/hon är intresserad av att åka med som ledare för WCBF. Observera att ledare inte kan vara anhörig till barn som åker med på resan, och att uppdraget i första hand innebär att vara följeslagare till barnen, inte att man själv fördjupar sig inom baseboll.

  • WCBF genomförs 29 juli-6 augusti. Avresa troligen 28 juli, hemkomst på kvällen den 6 augusti.
  • Minimiålder 21 år och måste kunna tala, skriva och läsa engelska flytande
  • Ha god kunskap om baseboll
  • Ledaren får inte vara förälder eller anhörig till ett av de deltagande barnen
  • Om möjligt rekommenderas ledaren vara en tidigare deltagare i WCBF men detta är inget krav. För SBSF är det viktigare att hitta rätt ledare för att kunna vara ett viktigt stöd för de svenska deltagarna.
  • Ledaren måste ha erfarenhet för att umgås med och hantera barn och ungdomar i den aktuella åldern
  • Ledaren förväntas att tillhandahålla tillsyn av barnen under hela resan. Ledaren kommer att äta och sova på samma ställe som barnen (alla barn kommer ha ledare av samma kön i sina sovsalar) och måste följa de regler som värdarna bestämmer. Varje ledares uppgift under basebollclinics är att översätta så att barnen förstår vad instruktörerna säger.
  • Ledaren ansvarar för att barnen aldrig lämnas ensamma, att de får tillräckligt med vila och sömn, att ha hand om eventuella mediciner, ta hand om barnens personliga saker (pass, pengar etc), samt att medverka vid delar av instruktionerna.
  • WCBF står för samtliga kostnader som flygresa, lokala transporter, boende, måltider, utrustning, uniformer, fritidsaktiviteter etc

Källa: Svenska Baseboll och Softboll Förbundet