Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenskt modemärke som hyllar våra förfäder

Ubi Sunt - rå och subtil elegans. Foto: So Stockholm.

Ubi Sunt är ett nytt konceptuellt herrvarumärke på den svenska modescenen som vänder sig till de med en stark självkänsla och identitet. Med en rå, subtil och poetisk estetik där konceptuell nutida konst möter autentiskt hantverk är Ubi Sunts referenser ibland enkla, ibland mer komplexa, dock alltid med målet att bibehålla sina ursprungliga estetiska värderingar.

Namnet Ubi Sunt kommer från latin och betyder ”Var är” och syftar till den fras som ofta inleder medeltida dikter; ”Ubi sunt qui ante nos fuerunt?” (Var är de som fanns innan oss?). Den har använts i flera olika kulturer genom århundradena och för tankarna till livets förgänglighet, ungdom, skönhet och människans strävan. Visionen bakom varumärket Ubi Sunt och deras kollektioner är att hedra det som en gång var; helt enkelt en hyllning till våra förfäders kamp och mänsklighetens utveckling som gett oss möjligheten att bli det vi är idag.

Utgångspunkten för Ubi Sunts nedtonade och subtila kollektioner är de exklusiva materialen. Flertalet av dessa material tillverkas på antika stickmaskiner med rötter från tidigt 1900-tal. Bara en meter av dessa raffinerade tyger kan ta över en timme att tillverka.

Kollektionen för hösten/vintern 2011 består av jackor och rockar i exklusiv italiensk ull, skräddade byxor och draperade tröjor i alpacka och siden. Det är en avslappnad, luftig och elegant siluett med en färgpalett som går i grå och svarta toner.

Ubi Sunt arbetar med en fusion av tradition och innovation; att bevara det bästa från det som varit men samtidigt använda olika moderna tekniker för att på så sätt kunna erbjuda ett unikt och värdigt varumärke, både idag och inför morgondagen.

Källa: SO Stockholm.