Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifesten har börjat 2011

Richard Olsson och Marie Särnholt är 2011 års värdpar på melodifestivalen. De är ju båda vana vid stora shower men nu har de fått något att bita i. Det inleds med att de gör en  dålig repris på när Lill Lindfors klänning fastnade, fast denna gång ryckte Richard av klänningen från Marie. Programledarna spexade när de spelade potpurri med olika låtar genom åren med omgjord text.
Marie lyckas göra massor av klädbyten mellan artisterna.  Det kommer att vara totalt 32 låtar som slåss om 10 finalplatser. I den här första deltävlingen är det 8 låtar som slåss om 2 finalplatser. Två  deltagare får gå till den spännande andra chansen.

Först ut är Dilba med låten – Try Again.
Dilba har stor urringning och lite strikt konstigt svart uppsatt hår. Sången låter pipig, hon ser lite futuristisk ut, låten syntetisk pop. Artigt.

Swingfly gör dansant hiphoprap med låten – Me and my drum.
Verkar ganska populär och är heltight rappare, bra sidekick kompsångare också , lyfte lite med den mixen.

Jenny Silver sjöng – Something in your eyes
När Jenny bär en härlig glittrande klänning och sjöng något bättre än de 2 förgående artisterna , så vaknar en del äntligen upp ur soffan. Konfettin trillar ner under numret som har stort fett sound och Jenny får rejält med applåder.

Jonas Mattson – On my own.
Lite annorlunda börjar Jonas sjungande i solstol med bakgrund. Låten är lite standardvit reggaetakt, är inte tillräckligt speciell för att slå.

Le Kid -Oh my god
Klädda i neonfärgade klänningar och dansande engelsk konfekt. Lite barnslig låt kanske som ändå räckte för att gå vidare till omröstningen.

Rasmus Viberg sjunger – Social butterfly.
Reggaeinspirerat, klädd i flanellskjorta . Låter lite för lamt , inte något man faller för.

Pernilla Andersson – Desperados
Hon sjunger vispop med svart klänning och eldröd elgitarr.

Danny kör en dansant poplåt som passar bra på klubben. – In the club.
Danny nu sjunger solo men har förstås två bakgrundsdansare först och snart hela 5 stycken som dansar snyggt inkusive Danny. Det ser snyggt ut och låter ganska bra. Helt klart stilpoäng där.

En kollegas favoriter är Jenny Silver, Pernilla Andersson. Jag gillade Danny och Svingfly konstigt nog, är normalt ingen rapfan men den här blir ganska nice.

Följande låtar gick vidare till omröstningen
Me and my drum, – Oh my god, – Desperados, – In the club och – Something in your eyes.

Direkt till globen
Danny med – In the club och Svingfly med – Me and my drum . En favorit som höll och Svingfly är en överaskning kanske, men också lite kul att ha lite olika typer av låtar till finalen.

Till andra chansen åker Pernilla Andersson och Jenny Silver. Det blev rejält strul bakom scenen när fel namn gavs till Marie Serneholt när de skulle bestämma utmanare till Pernilla. Det gick så bra fram till denna stora plump i protokollet. Men det var ju ingen fara ,bara lite pinsamt för programvärdarna Marie och Richard. Den som gjorde fel sitter nog lite löst för tillfället kanske. Oops! Bättre lycka nästa vecka när den andra delfinalen inträffar i Göteborg.