Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En bjässe med värdighet

Foto:Volvo

Många färdas till den sista vilan i en Volvo S80 från Nilsson Special Vehicles. Deras största begravningsbil är nära 6,2 meter lång, med en totalvikt på 2 750 kilo.

Fordonet rullar i många länder – från England till Japan.

Nilsson Special Vehicles i Laholm bygger om Volvobilar till ambulanser, limousiner och begravningsbilar. Deras kunnande och höga kvalitet har gett dem ett gott renommé världen över. Det gäller även för firmans begravningsbilar som rullar i många länder.

Nilsson bygger två varianter på Volvo S80 – en tredörrars- och en femdörrarsversion. I Sverige föredrar man den mindre – 5,57 meter långa begravningsbilen, med en totalvikt på 2 250 kilo.

Nära 6,2 meter lång

Femdörrarsvarianten är nära 6,2 meter lång, med en totalvikt på 2750 kilo. Den är populär bland annat i Japan, Italien, England och Belgien.

All konstruktion och montering är unik för respektive bil. Nilssons fordon håller kvalitet i världsklass – en fördel i och med att begravningsbilar vanligtvis rullar väldigt länge innan de byts in.

– Det är högkvalitetsfordon som bygger på en bra grundbil med hög kvalitet avseende säkerhet och teknik. Det är viktigt att bilarna fungerar som arbetsplats – och begravningsbilar måste ha en väldigt lång livslängd, säger Per Dahlström, VD för Nilsson Special Vehicles.

Olika länder har olika seder och krav på fordonen. Bilarna kan skräddarsys efter kundens behov och levereras i ett antal utrustningsnivåer. Interiören beskrivs i katalogen som ”väl tilltagen, tyst och elegant”. Nilsson ser dessutom till att deras fordon lever upp till Volvos höga säkerhetsnivå.

Källa:  volvo