Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ung kultur möts i Västerås

Foto: wikimedia
Svartån från Apotekarbron Västerås. Foto: wikimedia

 

Den 10 april kl 17.30 går UKM (Ung Kultur Möts) Västerås av stapeln på Culturen. En mötesplats som ger ungdomar chansen att visa upp något kreativt som de själva eller i grupp har gjort.

UKM består av tre delar: en utställningsdel, en scen och unga arrangörer.

  • På utställningsdelen får ungdomarna möjlighet att visa upp något de gjort, till exempel kläder de designat, hantverk, en serie målningar, fotografier.
  • På scenen får ungdomarna fem minuter på sig för ett framförande. Det kan vara en kortfilm, poesi, buktalare, ståuppkomiker, ett framförande med sitt band, ett dansnummer.
  • Funktionärerna får vara med och anordna hela spektaklet, kanske hålla workshops för deltagarna, sitta i urvalsgruppen, vara värd eller något annat spännande.

Festivalen äger rum lördagen den 10 april och består av soundcheck/sceniskt prov, konsthängning, workshops och sedan föreställning och vernissage på kvällen. UKM ger unga en möjlighet att synas och se vad andra håller på med, inspireras, få idéer, testa på och utveckla.

Det finns även en urvalsgrupp, som kommer att välja ut några kreatörer som får representera Västerås på UKM Länsfestival den 9 maj på Konserthuset. Därefter utses några som får representera Västmanland under Riksfestivalen, som inte är någon tävling.

Källa: Västerås kulturcentrum