Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny bok: ”Jag glömde tid och rum”

Foto: mynewsdesk.

”Jag glömde tid och rum.” Just så kan män som surfat efter porr beskriva sitt tillstånd medan det pågick. Inte som bortförklaring utan snarare en beskrivning av en känsla, en flykt för stunden som de behövt, och som blivit en vana eller snarare ovana.

Boken utgår från terapikontakter med män som haft olika slags problem, de kan ha varit porrsurfare, blottare, sexköpare eller anklagade för pedofili. En man började i terapi på hustruns begäran för att han blottat sig. Ett kapitel handlar om ett par män som varit för nära unga tonåringar. Vi möter också ett homosexuellt par där den enes surfande efter barnporr blev skälet till att han sökte hjälp. Avsikten med berättelserna är främst att visa läsaren att männens problem oftast är yttringar av något de inte kan acceptera hos sig själva, eller vad man kallar symtom.
Det här är en bok för psykologer, psykoterapeuter och alla som privat eller professionellt berörs av denna problematik.

Eva Hedlund är leg. Psykoterapeut med många års erfarenhet från RFSU-kliniken och Psykoterapiinstitutet. Hon är också hedersdoktor vid Stockholms universitet. Hon har tidigare utkommit med ett flertal böcker.

Källa: Carlsson Bokförlag