Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Midvintermörker – Försvarsmaktens svagheter uppmärksammas i tankeväckande roman

Foto: forlag.angsjodal.se.

Ett svar på frågan om vad som skulle hända om den svenska Försvarsmakten idag skulle ställas inför sin främsta uppgift, nämligen att försvara Sverige mot främmande makt, ges i den nyutkomna romanen och technothrillern Midvintermörker.

I högt tempo utspelar sig handlingen till större delen under ett dygn med start annandag jul 2012. Bland de miljöer som skildras i boken hittar man bland annat Gotland, Malmö och Karlsborg och man får följa allt från såväl landets improviserade ledning till militärer, poliser, män och kvinnor som sätter sina liv på spel.

Bakom romanen står Lars Wilderäng, som driver bloggen Cornucopia?, Sveriges antagligen mest besökta blogg inom finans, ekonomi och miljö, samt en av de mest lästa inom allmän politik med ca 35 000 besök i veckan. Boken som förläggs av Förlag Ängsjödal har tagit 22 månader att skriva, där större delen av tiden har varit research. Några av landets främsta och mest namnkunniga försvarsbloggare har varit till stor hjälp.

”Ett av mina kanske mest uppmärksammade blogginlägg handlade om ett strategiskt överfall på Sverige 2009 och utifrån det bemötande inlägget fick beslutade jag att skriva en ordentligt researchad thriller berättad ur några olika personers synvinklar. Men romanen skiljer sig rejält från förlagan, inklusive handlingen och upplösningen. Ingen verkar idag ställa sig frågan vad som skulle hända om våra ansvarslösa politiker inte får de planerade fem årens förvarning om en omställning av försvarspolitiken och Försvarsmakten. Tänk om de signalerna kom redan 2007 och vi ignorerat dem? Omvärlden har dragit andra slutsatser och rustar upp”, säger Lars Wilderäng.

Under veckan som gått har tio stycken signerade och numrerade exemplar av boken auktionerats ut till intresserade läsare på Tradera med ett mycket gott resultat.

”Det är oerhört glädjande att jag åtnjuter ett sådant förtroende bland mina läsare att de är beredda att betala nästan 1000 kronor för signerade och numrerade exemplar av en bok som ingen utomstående har läst”, fortsätter författaren.

Midvintermörker är en storpocket och finns att beställa via bokhandlare anslutna till Bokrondellen, t ex stora onlinebokhandlare, eller direkt på bloggen cornucopia.

Källa: Förlag Ängsjödal.