Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The Moniker och Sara Varga vinnare i Andra chansen!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det blev en spännande kväll på Andra chansen kan man lugnt säga. Efter alla dueller och showande artister stod till slut det bara två kvar. The Moniker med -Oh my god och Sara Varga med -Spring för livet som gjorde kanonfina uppträdanden båda två lyckades vinna de sista finalplatserna i Melodifestivalen. Vi får se dem redan om en vecka när finalen i globen drar igång. Vilken fest det blir, då kör vi!

Programledarna Rickard Olsson och Marie Serneholt håller i andra chansen med varm hand. På plats finns även legendaren allsångskungen Kjell Lönnå som är dagens gäst DJ (fast bara på låtsas för er som inte visste det, han tyckte det var en kul grej)!
Det börjar som vanligt med en liten presentation av alla deltagare. Men denna gång får artisterna komma in för en liten posering med motståndaren i sina respektiva dueller. Lite tuffa utmanande poser mot varandra men mer bara i all vänskaplighet. Det är ju en utslagstävling så det gäller att vara lite laddad. Och en del kanske får övertändning och missar nånting. Nu gäller det att visa vem som är bäst. Vem som vinner och vilka får respass? Det kommer vi snart att få veta.

Duell nummer ett står mellan dessa två låtar:
Jenny Silver framförde med skön silvrig glittrande klänning låten som är rena Abba-schlager.
Rickard Ängfors designade klänningen. -Something in your eyes.
Love Generation gör en modern danslåt med några söta tjejer i urringade tighta vita svarta overaller, -Dance alone.

Vem som går vidare är frågan.
Till första semifinal går : Love Generation !!

Duell 2 står mellan dessa :
Loreen som har en ganska annorlunda dramatisk dance låt som har rena klubbkänslan, med ganska olika tempo. Intressant klädsel ,men går den vidare? – My heart is refusing me.
Sara Varga svensk vispop som är så spröd att man nästan kan gråta. Lite svårt slå igenom här kanske, men med en välbekant och trallvänlig melodi så kan den kanske gå vidare. -Spring för Livet.

Vinnare som går vidare från duell nummer 2.
Det blir Sara Varga som går till semifinal 1!

Duell 3 står mellan:
The Moniker med en väldigt 60 -tals popig låt med en sprakande lite tokig scenshow med löpband och mycket färg och en mycket trallvänlig refräng. Hans kläder åker till och med av med ett sånt där klassiskt klädbyte. Kan gå vägen.Blir tufft men inte helt omöjligt! -Oh my god!

Linda Pritchard som sjunger en mäktig powerballad som det slår gnistor om. Mycket fin klänning som kostat en halv årslön att göra, sitter som en smällkaramell. Stencool look ,I’m in love! -Alive.

Vidare till semi final 2 går:
The Moniker går vidare.

Duell 4 står mellan:
Shirleys Angel med en lite scenshow som kan vara hämtad från nån klassisk koreografibok? Vet inte om det räcker. Hyfsad sång ändå men räcker den ända fram? – Thought it was forever.
Pernilla Andersson med en klassisk singer songwriter låt som är populärt men kan vara svårt i såna här sammanhang. Beroende av att hennes fans är hemma och röstar också. Inte sitter på krogen eller nåt. -Desperado

Vidare till semifinal 2 går :
Pernilla Andersson.

Rekommenderar att kolla på minimello också.
En slags barntävling med pyntade toarullar, ganska roligt faktiskt.

Första semifinal:
Love Generation . Dansen sitter som det ska, de kan bara missa lite på solosången som svajar lite ibland.

Sara Varja sjunger så man blir lite tårögd. Den är trallvänlig och lite svår att bedöma.

Semifinal 2:
The Moniker . Han verkar bli kung i dag och har ett starkt nummer eller kan visdrottningen Pernilla slå tillbaka?
Pernilla Andersson har en stor chans ändå och nu gäller det att visa sina starkaste sidor. Flörta och kör järnet så kanske grabben åker på däng, och fröken Andersson klarar det?

De håller oss på halster verkligen…

Först att gå vidare till finalen i globen blir…
Sara Varga ! Kanske lite överaskande, men inte helt oväntat!

Sista finalplatsen går till…
The Moniker! Han lyckades gå hela vägen med sin tokglada glada låt.