Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Genrep inför stora schlagerfinalen

Programledarna Rickard Olsson och Marie Serneholt Foto: Tobias Dahlén/PhotoPassion

På fredagskvällen var det genrepet inför den stora finalen på lördagskvällen. Allt flöt på utan några stora missöden. Många barnfamiljer hade tagit sig hit idag, för biljettpriset är lägre idag. Utanför Globen såg jag några killar stå och sälja svartbiljetter.

Genrepet ska vara likadant som den riktiga showen för att kontrollera att allting fungerar och sitter som det ska. Dessutom ska bilderna kunna användas som back-up om någonting fallerar. Det enda som fattades var självklart omröstningen. För att få det så verklighetstroget så möjligt hade de lottat fram en vinnare. Jag ska inte säga vem det blev. Det är inte relevant. Det var bara ett par små missöden. I slutet av Nicke Borgs låt försvann ljudet någon sekund och Sara Varga verkade komma av sig en gång.

Efteråt var det speed-dating med artisterna där man fick fråga hur det kändes efter gen-repet och om de ville ändra någonting till imorgon. Moniker kastade in en brandfackla; ”Jag är en rolig kille. Man vet aldrig om jag hittar på något.” Förmodligen var det mest på skämt. Hans låt får mig att tänka på Cliff Richards ”Celebration” som vann -68. Jag frågade om hans låt är inspirerad av den. Det är den inte men den är inspirerad av det årtiondet. Han är ett stort fan av 60-talet, Beatles, Monthy Python o.dyl. Det syns i hans scen-show; på dansarnas 60-tals-klänningar och på psykedeliska svamparna i ljusshowen.

De andra artisterna sa att de var nöjda med sina framträdanden och inte ville ändra något. Ska man döma efter vilken låt som fick störst applåder så kommer Eric Saade med ”Popular” att vinna, vilket många tror. Men det vore kul med en skräll.