Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Erik Saade kung på melodifestivalens efterfest

Efterfesten 2011 hölls i Globen Annexet som snabbt fylldes av festsugna. Det var en skön mix av inbjudna kändisar, artister, vänner och bekanta, press och mediafolk. Det fanns en kort rödamatta, där fotografer och reportrar febrilt sökte en bra kändis nyhet eller kul bild. Den alla ville se var såklart kungen av melodifesten Eric Saade. Han och de andra artisterna firade tillsammans ett tag innan de tackade för sig.

Populärast var så klart alla finalister på efterfesten. Alla som kunde var ju där på plats i Annexet, från inbjudna gäster, artister,vänner och bekanta till press och mediamänniskor. Och alla där skulle ju äta ,dricka gott och umgås så att mingla här kunde verkligen löna sig. Nu var det möjligt att vara lite mer sociala också. Många passade på att smaka på den stora buffeén med lite smått och gott. Det fanns till exempel, både gravad och rökt lax, pastasallader , smårätter med kött och kyckling med ris . Diverse efterrätter och ost och kex fanns också. Dryck var som vanligt utvald öl,vin och vitamindryck. De som ville ha nåt annat fick betala extra för det så klart.

Så fort en artist eller kändis anlände blev det väldigt intensiv aktivitet kring röda mattan förutom den vanliga bland pressmedia. Vissa artister som hade hunnit in tidigare kunde röra sig ganska obehindrat när pressen fått sina viktigaste bilder och intervjuer. Då kunde även de passa på att få lite mat och mingla lite bland folket på plats.

När kungen av efterfesten Eric Saade anlände blev det riktig fart på alla pressjournalister och fotograferna flockades kring honom som en svärm av hungriga vargar. Men det var inte så farligt , när han rörde sig mot sceenen följde flocken snällt bara med. När Eric Saade presenteras så skriker folk ikapp och applåderna rasar. Efter ett antal skålar och ett litet tacktal av en tokglad Eric som tyckte allt var helt idiotiskt och verkade ha lite svårt att ta det till sig att han har faktiskt vunnit melodifestivalen! Det är han som ska sjunga sin låt i Tyskland!

Sen måste de ju såklart köra igång hans stora seger melodi , Popular. Eric Saade och dansarna kör ett nästan lika bra nummer utan glas och annat här på efterfesten2011! Det är Eric som är kung ikväll eller hur ! – I want to be popular! Det är kanonfint och ingen kan vara missnöjd med denna unga supertalang eller nu kanske blivande superstjärna .

Sen var det dags för alla de andra artisterna att bidra till underhållningen.

Populära the Moniker var bland de första att underhålla publiken och sen följde de i en strid ström.
Danny gör ju ingen besviken med sin lite bantade version heller. Brolle körde akustiskt till och med till mångas förtjusning.
Playtones var såklart mycket glada. Svingfly rockade fett med sexiga trumslagerskor!

Några av de närvarande gästerna var mångas favoriter. Jag mötte till exempel både Doreen och Linda Pritchard som båda åkte ut i andra chansen. Doreen var som vanligt klädd i nåt annorlunda kreation. Linda Pritchard kom dit efter nya jobbet på Grand hotell så hon hade missat hela showen. Det blir ju annat för många nu efter festen är slut.

När den officiella festens tal och spelning avrundats var det dags för dans och party för de som orkade. Det får bli nån annans historia.