Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Åtta engagerade helsingborgare har utsetts till ”Årets frivilliga”

Landborgpromenaden, Helsingborg Foto: Wikimedia

– Det här gör vi som ett sätt att lyfta fram de medborgare som engagerar sig och på olika sätt bidrar till att skapa ett bra samhälle, säger Maria Nilsson. Det är mycket tid och engagemang som människor lägger ner. Att uppmärksamma några av alla eldsjälar är det minsta vi kan göra.

– Vi tror att många människor vill engagera sig på sin lediga tid och utmärkelsen kanske kan inspirera fler till att göra en insats ideellt, säger Christian Orsing. Om man inte vet hur eller vad man ska engagera sig i kan man vända sig till Frivilligcentralen som finns på stadsbiblioteket och som invigs idag.

Frivilligcentralen är en plats dit människor som vill engagera sig ideellt kan vända sig för att få kontakt med olika frivilligverksamheter inom kommunens förvaltningar. Verksamheten har varit igång några månader, men har först nu fått permanenta lokaler på andra våningen på Stadsbiblioteket.

Exempel på frivilligverksamheter inom staden är t ex läxläsningshjälp på skolor och ”Kompisnätet” där svenskar och invandrare knyter kontakter med varandra. Frivilligcentralen invigs samtidigt som årets frivilliga tar emot sina diplom.

Tid och plats:
Onsdagen den 7 april på Helsingborgs stadsbibliotek, andra våningen