Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Efter Melodifestivalen

The Moniker - överraskad trea Foto: Joakim Holmberg

Melodifestivalen är över för den här gången, men det hände en del även på söndan. Och det finns ett liv efter Melodifestivalen, även för artisterna, med skivsläpp o.dyl.

Efter efterfest och allting så var inte Melodifestivalen över för det. På söndagen uppträdde några av artisterna igen på Sergels torg mitt i Stockholm. Då fick vi bland annat höra vinnarlåten igen, och även The Monikers låt som överraskande kom trea. Han fick bl.a. tolv poäng från Ryssland. Han har en skiva på gång, men när den kommer vet han inte ens själv. Men när den kommer blir den tydligen väldigt blandad. Han pratade om att det skulle vara både gula och svarta låtar, och gröna och blå. ”Oh my god” var en gul låt, den är glad. Vi får väl se hur den blir.

Sanna Nielsen inleder sin turné 24:e mars. Hon har alltid en karriär utomlands i bakhuvudet men trivs med livet som popartist i Sverige.

Efter en svag start på Melodifestivalen med svarta rubriker om skandal fick vi en riktigt bra final med ett starkt startfält. Finalens styrka och underhållningsvärde bestod i att det var en så bred blandning, både genre-mässigt och åldersmässigt. Det var både vispop, rockabilly, club-musik och hårdrocksballad. Arrangörerna lyckades göra en bra show med mycket pyrotekniska effekter, bl.a. The Playtones brinnande piano. Det var häftigt. De inleder sin turné på onsdag och har nyligen släppt en skiva, ”Rock´n´Roll is king”.

Det har spekulerats i att svenska folket börjar tappa intresset för Melodifestivalen och att det kanske är tid att lägga ner. Det motsägs av att de lyckades sälja ut två generalrepetitioner plus själva finalen. Tre utsålda Globen tyder inte på något minskat intresse. Dessutom var det nästan 400 journalister ackrediterade till Melodifestivalen. Vi får väl se om de lyckas lika bra nästa år.