Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Arbetsförmedlingen förnyar webbplatsen

Foto: Photo Passion

Nya funktioner har tagits fram för att öka tillgängligheten och göra det lättare att hitta information. Arbetet med att göra webbplatsen mer tillgänglig fortsätter, för att underlätta både för dem som har annat modersmål än svenska och för personer med funktionsnedsättning. Arbetsförmedlingen höjer successivt ambitionsnivån för översättningar till andra språk och det kommer även att finnas stöd för dem som har behov av teckenspråk.

– Syftet är att göra vår webbplats bättre, mer tillgänglig och lättare att hitta på, säger informationschef Greta Svensson. Den förnyade webbplatsen är ett led i arbetet med att förbättra och utveckla Arbetsförmedlingens service och information.

Utvecklingen av webbplatsen bygger på en rad undersökningar och an­vän­dartester som visat på ett stort behov av att förbättra arbetsformedlingen.se. Utvecklingen är också en viktig milstolpe i det tekniska moderniseringsarbete som Arbetsförmedlingen arbetar med.

– Vi moderniserar den nya webbplatsen på en ny teknisk plattform, vilket avsevärt kommer att underlätta underhåll och vidare utveckling av funktioner och applikationer i framtiden, säger IT-chef Mats Lindmark.

För att kunna göra förändringarna är webbplatsen stängd mellan 9 april klockan 13.00 och 12 april klockan 08.00. Precis som vanligt, finns dock arbetsförmedlare på plats på telefon 0771-416 416. Öppettiderna per telefon är 8-22 på vardagar och 10-16 på lördagar och söndagar.

Arbetsförmedlingen beklagar stängningen, men hoppas att arbetssökande och arbetsgivare får ännu större nytta av arbetsformedlingen.se när den öppnar den 12 april.

Källa: Ams