Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Trädgårdsmässan i Älvsjö en jättepositiv upplevelse

Foto: Tobias Dahlèn / Photo Passion
Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion
Foto: Tobias Dahlén/ Photo Passion

Trädgårdsmässan slår upp portarna igen.

Urvalet  man kunde hitta på mässan var alltifrån  fröer, lökar och växter i alla sorter, dessutom kunde man även hitta bastun, pooler, dammar, trädgårdsverktyg, litteratur, fågelholkar, vattenfilter och floristubildningar mm.

Foto: Tobias Dahlén/ Photo Passion

Årets huvudtema är bröllop. Kanske med tanke på kommande kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop. I ett av montrarna fanns det en relativt stor tavla med kronprinsessan Viktoria och Daniels monogram. Tavlan var  gjord av tre sorters potatis.

Foto: Tobias Dahlén/ Photo Passion

Jag fick tillfälle att intervjua  Eva Karlsson som berättade om den jättestora dekorationsbakelse som är i flera våningar med sju sorters blommor i rött, vitt och blått som går i kärlekens tecken. Bakelsen är skapad av Svenska moderådet.En annan intressant monter hade de  biologisk odling. Ett bra koncept med tanke på framtida miljöval.

Foto: Tobias Dahlén/ Photo Passion

Svenska Chilipeppar Föreningens monter fanns det väldigt starka kryddor och plantor. Jonas Borssén berättade mer än gärna om rökt chili som vi fick ett smakprov av, vilken var väldigt het. Vidare hade Sågbäcksgymnasiet i Huddinge  andra året i rad anordnat en SM i fågelholk som barn i skolåldern från hela Sverige deltagit i. Barnens fantasi var det inget fel på.

Det var väldigt blandad åldersgrupp. Jag tyckte det var en väldigt rolig, intressant, lummig och smakrik mässa som jag gärna går på en gång till. Jag rekommenderar varmt ett besök.