Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Chalmers Formula Student på STCC Cityrace i Göteborg

Chalmers Formula Student får chansen att visa vad de går för i samband med STCC i början av juni. I samarbete med SMI anordnas, för andra året i rad, Formula Student Clinic som skall fungera som en mötesplats där företag, organisationer, universitet och studenter skall ges möjlighet att utbyta idéer och bygga nätverk. Liksom under Göteborgs Motorshow kommer alla fyra svenska lag i Formula Student att delta för att visa upp ett smakprov på framtida motorteknik och ett brinnande intresse för motorsport.

Förutom möjligheten att se bilarna och träffa studenterna kommer Formula Student Clinic även att anordna presentationer med aktörer från motorindustrin. Förhoppningsvis kommer även ett race mellan de fyra universiteten att arrangeras.

OM CHALMERS FORMULA STUDENT

Chalmers Formula Student är ett projekt och en kurs på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Projektet pågår under ett läsår och innebär att en grupp studenter tillsammans bygger en ensitsig formula-bil, från koncept till färdig produkt. Projektet avslutas med en tävling i Silverstone, England, i mitten på sommaren. I tävlingen deltar lag från hela världen och det är vid detta tillfälle som det skall bevisas att bilen står sig i den hårda konkurrensen!

Utöver byggandet av bilen, är studenterna ansvariga för projektledning, marknadsföring och inköp. Att studenter från olika utbildningsområden, med olika kompetenser, går samman och arbetar i ett gemensamt projekt innebär nyttiga erfarenheter inför framtiden. Även det nära samarbetet med industrin bidrar till att ge projektet en god verklighetsanknytning.