Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gotlandsflyg mer än fördubblar kapaciteten på Göteborgslinjen

Foto: Pressbild Gottlandsflyg

Den nya året-runt-destinationen till Göteborg har överträffat alla förväntningar. 634 resenärer nyttjade den nya linjen under mars månad. Beläggningen på helgerna har varit över 90% och för maj månad ökar Gotlandsflyg kapaciteten från 858 stolar till 2.154 stolar. 188 gotlänningar har hittills bokat sig på weekendcharter till Riga. Totalt ökade antalet resenärer under mars månad med 1,1% för Gotlandsflyg.

–      Göteborgslinjen är en stor succe! 9 av 24 avgångar under mars har varit helt fulla och den totala beläggningen har varit över 80% vilket inneburit att vi inte kunnat möta den efterfrågan som funnits. Därför ökar vi nu kapaciteten drastiskt för maj och juni månad när vi sätter in det större ATR-planet och går från 26 avgångar och 858 stolar till 44 avgångar och 2.154 stolar för maj, säger Gotlandsflygs chef Ola Mattsson.

Det innebär att man under maj månad kan resa direkt Visby-Göteborg på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar.

–      De nya avgångarna är redan bokningsbara med mer än 400 stolar för 408 kr + avgifter (113 kr). Det här ökar också möjligheterna för Gotlänningar som vill resa vidare ut till europeiska storstäder med Ryanair och Wizzair.

Charterprogrammet som lanserades i början på året och som gör det möjligt för gotlänningarna att resa direkt från Gotland till semestern har hittills lockat 188 semesterfirare att resa till Riga. Hurghada med tre avgångar 27 feb, 6 & 13 mar 2011, har bokats av 73 gotlänningar och har redan en beläggningsgrad av 16%. Lanzarote med fem avgångar 23 dec i år till 20 januari 2011 har hittills 52 bokningar.

–      Den satsning vi har gjort på att ge gotlänningarna bra och prisvärda charteralternativ, allt för att spara tid, pengar och miljö, har så här långt slagit väl ut. Om några veckor kommer vi att presentera ett eller två nya resmål för weekendresenären som vill resa till hösten, säger Ola Mattsson.

Källa: Gottlandsflyg