Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Campingplatser Tester

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

I år har tidningen Aftonkuriren gett sig ut i sommar-Sverige för hitta bra mysiga campingplatser. Stugorna som vi har hyrt är alla 4-bädds, undantag i Falun, där var hytterna 2 -bädds. Där av har vi räknat halva priset för ska bli rättvist i våra jämnfördelad.

Skantzö camping, Hallstahammar:
Stugan är 15kvm stor har 1 kokplatta och ett fönster, men tillräckligt ljus ändå. I priset ingår fri entré till äventyrsbadet där de har både dusch och bastu och tre olika simbassänger, en utrustad med vågmaskin, plus fem meter högt hopptorn. Även de som tältar har samma förmån. När badet är stängt finns det dusch och toa inne på campingområdet. Det finns även tvättmaskin som är gratis att använda för gästerna. TV-rum finns också. Stugorna kostar vid lågsäsong 400 kr. och vid högsäsong 600 kr. och tältplats 160/190 kr.

Betyg:

Lugnets camping, Falun:
Servicehuset, där dusch och toa fanns att tillgå, kändes nedslitet, men höll på att renoveras. Stugan, eller hytten, däremot var fin. De var två-bädds allihop, endast fem kvadratmeter stora. De ligger invid skidstadiemun där vinterspelen äger rum och används då som kommentatorsbås, så de är utrustade med stora rejäla fönster. De kostar 295kr./dygn vid lågsäsong. Kök finns i servicehuset.

Betyg:

Jönköping:
Där provade vi två campingar som låg bredvid varandra invid Lovsjön strax utanför stan. Det går även buss dit från Jönköpings centrum.  Den ena campingen var Statoil Hyltena, som endast har några 4-bädds-stugor. Den andra var Lovsjö Camping. Det är bara ca 600 m. mellan de båda campingplatserna. Enligt lokalinnevånarna finns det bara en camping. De blandar förmodligen ihop dem för att de ligger så nära varandra. Statoil-macken har öppet 06-24 och det finns även restaurant där.

Statoil Hyltena:

Statoil-stugorna var små och mörka. Väl utrustade med glas, bestick och tallrikar, men inte mycket annat. Det fanns varken kokplatta eller micro, men det fanns ett litet gemensamt kök att tillgå. Ett plus var en stor rejäl grillplats. De hade en även bra rastplats där man kunde ställa upp några husvagnar, och en liten hyfsat bra sandstrand. Eftersom det är en bensinmack utrustad för resenärer så fanns det också en stor asfalterad uppställningsplats för långtradare. På eftermiddagen och kvällen hörde man de köra in och ut hela tiden men de störde inte nattsömnen. Det som störde mer var att brandvarnaren stod och pep med täta mellanrum när vi kom dit för att batteriet var på upphällningen. När vi klagade på det fick vi visserligen ett nytt batteri men vi fick byta det själva.

Betyg:

Foto: Stefan Erlandsson

Lovsjöbadens camping:
Campingen är vackert belägen i Småland, intill Lovsjön strax söder om Jönköping och har 12 stugor samt 90 campingplatser varav 70 med el. Stugorna är tillgängliga för uthyrning året om. De flesta tomter har en vacker utsikt över sjön. I Lovsjön kan vi erbjuda fiske, med eller utan båt. Kanot och roddbåt finns att hyra. Vi bodde i en av de tre stugorna utan dusch. De är nybyggda och fräscha och ligger fint precis intill vattnet. Dessutom är de utrustade med både micro och två kokplattor. Vi bodde tre personer i en stuga, det kändes inte alls trångt. För att bada får man gå bort till Statoils badplats eller fortsätta ytterligare cirka fem minuter så kommer man till en stor fin badplats med badbrygga.

+ Fräscha stugor
+ Bra personalbemötande

– Dusch kostar 5kr. Det finns inget anslag om att det måste vara en 5-krona. Det går inte bra med fem en-kronor.

Betyg: