Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Företag får förlängd ansökningstid för husavdrag

Foto: Wikimedia

Tusentals företag som har utfört ROT- och hushållstjänster under 2009 har skickat in ansökningarna om utbetalning från Skatteverket för sent.

För att företagen inte ska drabbas ekonomiskt har Skatteverket beslutat att bevilja ansökningar som inkommit även efter att ansökningstiden gick ut, den 31 januari 2010. Fram till och med 3 maj kan ansökningarna nu skickas in till Skatteverket.Skatteverket har redan beviljat över 7 000 ansökningar som kom in de två första veckorna i februari. Även efter den 15 februari har många ansökningar kommit in. Skatteverket har därför beslutat att bevilja ytterligare drygt  6 000 för sent inkomna ansökningar från fler än 2 000 företag.

Skatteverket kommer automatiskt att betala ut pengar till de företag som har fått ett skriftligt beslut skickat till sig om att deras ärende har avvisats. Övriga företag som har missat att ansöka i tid får nu en ny chans att begära pengar från Skatteverket.

– Vi är lite förvånade över att så många företag har väntat så länge med att begära pengar från oss. Men eftersom det kan få kännbara ekonomiska konsekvenser för företagen om de inte får några pengar så förlänger vi ansökningstiden för alla till och med den 3 maj, säger Tommy Carlsson, skattedirektör på Skatteverket.

För att Skatteverket ska kunna hantera de försenade ansökningarna om utbetalning för husarbete under 2009 måste företagen skicka in dem på en pappersblankett till skattekontoret i Västervik.

– De privatpersoner som har köpt ROT- eller hushållstjänsterna behöver inte vara oroliga eftersom de redan har fått skatteavdraget på fakturan. När Skatteverket nu beviljar de sena ansökningarna skickas det samtidigt en bekräftelse i ett brev till köparen, säger Tommy Carlsson

Källa: Skattevarket