Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Beställ en fladdermusspaning på nätet!

Foto: Olli Manninen

Naturskyddsföreningens och Studiefrämjandets Närnaturguider lanserar nu en beställningsfunktion på www.naturskyddsforeningen.se/naturguider
Företag, arbetsplatser, organisationer, möhippor/svensexor eller andra grupper kan beställa allt från en fladdermusspaning en ljummen försommarkväll till ett event med musik och måleri i naturen.

Eller varför inte en avslappnande dag med mindfulness i en solig skogsbacke? Kanske passa på att bota ormfobin med kärlekskranka snokar i hundratal!

Närnaturguiderna är en rikstäckande verksamhet som drivs i samarbete mellan Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen. Verksamheten finns sedan länge över hela landet.

Guider tar med besökarna ut i närnaturen och visar och berättar om den på ett lättförståeligt sätt. Det handlar om att få en inblick i de ekologiska sambanden och en ökad kunskap om vikten av hållbar utveckling.

Nu blir det alltså möjligt att beställa egna specialguidningar för företag, organisationer och andra.

Syftet med Närnaturguiderna är att visar hur naturen kan användas för såväl rekreation som friskvård, utbildning och i turistsammanhang. Närnaturguiderna gör det lättare att upptäcka, uppleva och förstå naturen.

Guiderna berättar också om platsers betydelse, om den kultur och historia som format närnaturen och om naturens påverkan på människors hälsa och välfärd.

Källa: Naturskyddsföreningen